Loimukodit on vahvassa asemassa asuntomarkkinan hiljentyessä

14.9.2023

Euroopan keskuspankki nosti jälleen tänään ohjauskorkoaan. Korkotaso ja kustannusten nousu ovat suurimmat syyt siihen, että uusien asuntojen rakentaminen on hiljentynyt selvästi ja asuntojen kauppa on hitaampaa kuin pitkiin aikoihin. Pankit eivät enää myönnä lainaa kuten ennen. Suomalainen rakennusteollisuus on kautta linjan suhdannekuopassa.

Loimukodit on tässä haastavassa markkinatilanteessa vahvassa asemassa. Meillä on vain yksi hanke kerrallaan käynnissä emmekä ole rakentaneet valmista myytävää ”varastoon”. Ainut aktiviinen hankkeemme on kolmen omakotitalon kohde Muolaantiellä Espoossa, jossa alkuinvestoinnit talojen arkkitehtisuunnitelmiin ja perustuksiin on tehty. Tulemme rakentamaan talot yksi kerrallaan perustuksista valmiiksi sitä mukaa kun kauppoja syntyy. Meillä on erittäin kevyt yhtiörakenne eikä lainkaan juoksevia kuluja jos rakennusprojekteja ei ole käynnissä. Voimme odottaa kunnes korkotaso alkaa suunnata taas alaspäin ja kauppa käydä. Olemme myös jatkuvasti yhteyksissä tärkeimpiin alihankkijoihin jotta tiedämme heidän kykynsä viedä hankkeet varmasti ja aikataulussa maaliin.

Ole yhteydessä jos haluat kuulla lisää nyt erittäin houkutteleviksi hinnoitelluista Muolaantielle rakennettavista omakotitaloista!